Alumiinista valmistettujen ikkunaristikkojen kasaaminen ja asentaminen

Pat: U20070422

Ristikon kasaaminen tapahtuu käyttämällä mukana tulevaa liitospalaa kuvan osoittamalla tavalla (kuvio 1.) Kasaaminen tulee suorittaa tasaisella alustalla, jotta liitos kohta ei pääse vääntymään. Jos kyseessä on T-risteys kokoaminen tapahtuu painamalla risteävä profiili runkoprofiilin kyljessä olevaan kiinnikkeeseen.

Asentaminen ikkunaan tapahtuu käyttämällä rullasalpaa. Kiinteä tappi osa työnnetään paikalleen ensin ja sen jälkeen asennus viimeistellään rullaamalla salpa ulos.

Jos ikkunoihin ei ole porattu asennusreikiä tehtaalla niin ne on porattava itse. Poraus tehdään 4-5 mm metalliterällä, käyttäen pistepuikkoa apuna. Mitoitus tulee olla tarkka ja mitoituksessa voidaan käyttää pysty ja vaakalistojen lovia apuna.

Kasattu ristikko asetetaan ikkunaan siten, että kaikki kiinteät tapit työnnetään ensin asennusreikiin ja vasta tämän jälkeen rullasalvat pyöräytetään paikalleen. Muista rullata oikeaan suuntaan.

Huom!
RULLAKIINNIKETTÄ EI KOSKAAN RISTIKON YLÄPÄÄHÄN (voi aueta esim. tärinästä)

Ristikon irroituksessa, samalla kun rullaa pyöritetään nuolensuuntaan liikutetaanristikon päätä hieman, jotta sokka tulee helpommin ulos. Liialla voiman käytöllä kiinnike voi rikkoutua.

Toisessa päässä listaa on kiinteä tappi. Lista irroitetaan pyörittämällä rullaa oikealle.

Jos rulla jumittaa, varmista että tapin pää ja reikä ovat kunnolla kohdakkain!

Kiinnikkeet on tarkistettava vuosittain ja uusittava tarvittaessa

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00 
× Kuinka voimme olla avuksi ?